nieuws

Foodinkopers bundelen krachten

Industrienieuws

AMSTERDAM – Interkring-Vers (specialist in vleeswaren voor slagerijen) gaat met vier andere groothandels in levensmiddelen de inkoop bundelen. Dit om hogere kortingen te kunnen bedingen bij de voedingsindustrie.

Foodinkopers bundelen krachten

AMSTERDAM – Interkring-Vers (specialist in vleeswaren voor slagerijen) gaat met vier andere groothandels in levensmiddelen de inkoop bundelen. Dit om hogere kortingen te kunnen bedingen bij de voedingsindustrie.

De vijf doen dit onder de naam Supertrade, meldt het Financieele Dagblad.

Supertrade gaat met een omzet van ruim 700 miljoen euro tot de top vijf van groothandels in voeding behoren, naast Sligro, Deli XL, Superunie en Maxxam (een samenwerking van Makro, Lekkerland en Pascal-Ede).

Behalve de bestaande inkoopcombinatie Interkring-Vers doen ook Digross Diepvriescombinatie en de familiebedrijven Van Oers Grootverbruik, Huuskes Versproducten en Kruidenier Foodservices mee.

Blijven concurrenten
De deelnemers in Supertrade blijven zelfstandig en tot op zekere hoogte ook concurrenten van elkaar, al zijn er accentverschillen.

Zo blijft Interkring zich richten op vleeswaren voor slagerijen en is Kruidenier Foodservices sterk in bedrijfscatering en horeca. Van Oers is gericht op tankstations en stationsrestauraties, terwijl Huuskes en Digross met name instellingen bedienen.

Hoe groot het voordeel van bundeling wordt, is nu nog niet exact te becijferen. Volgens Ruud van Oers (van Van Oers Grootverbruik) zal het ‘een behoorlijk aantal procenten schelen’.

Supertrade ziet nog ruimte voor meer deelnemers. Met die aanwas en met autonome groei moet de omzet volgens de initiatiefnemers kunnen stijgen tot 1 miljard euro.

Lees ook:
Sligro zet Aart Voets aan de kant (15 mei 2008)
Deli XL neemt belang in Van Brussel (25 april 2008)
Dirk moet Superunie-merk opnemen (4 paril 2008)
Tussenhandel pompt prijs biologisch op (9 januari 2008)

Kijk in ons nieuwsdoverzicht voor:
Alle berichten over groothandel

Reageer op dit artikel