nieuws

Finse Atria neemt Estse vleesverwerkers over

Industrienieuws

NURMO – Het Finse Atria neemt twee vleesverwerkers uit Estland over. Het gaat om AS Woro Kommerts en AS Vastse-Kuuste Lihatööstus.

Finse Atria neemt Estse vleesverwerkers over

NURMO – Het Finse Atria neemt twee vleesverwerkers uit Estland over. Het gaat om AS Woro Kommerts en AS Vastse-Kuuste Lihatööstus.

De Finse vleesverwerker versterkt hiermee zijn aanwezigheid in Estland. In 2005 had Astria het Estse AS Valga Lihatööstus al overgenomen.

Woro Kommerts (met het hoofdkantoor in Ahja) is gespecialiseerd in de productie van vleesproducten als worstjes. Volgens Atria is het met een marktaandeel van 13 procent, een netto-omzet van 9,9 miljoen euro (2007) en 170 medewerkers Eslands tweede grootste vleesverwerker.

Vastse-Kuuste Lihatööstus fabriceert een hele lijn aan (droge) worsten en verpakt vlees. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 6 procent in Estland, een netto-omzet van 8,8 miljoen euro in 2007 en 140 medewerkers in de productiefaciliteit in Vastse-Kuuste.

De Estse mededingingsautoriteit moet nog toestemming geven voor de overname. Die goedkeuring wordt eind juli verwacht. Over de overnamesom worden geen mededelingen gedaan.

Lees ook:
Atria haalt beursmiljoenen op (13 juni 2007)
Atria koopt Zweedse Sardus (21 februari 2007)
Zweeds/Finse vleesfusie nadert afronding (15 december 2006)
Atria verhoogt bod op Swedish Meats (13 december 2006)
Finse vleesfabrieken bundelen krachten (6 juli 2006)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Atria
Alle berichten over overnames

Reageer op dit artikel