nieuws

Febo-vitaaltje wordt 100% vega

Industrienieuws

AMSTERDAM – Marianne Thieme kan opgelucht ademhalen: de gezonde, vleesloze kroket ‘Vitaaltje’ van Febo wordt binnenkort 100% vegetarisch.

Febo-vitaaltje wordt 100% vega

AMSTERDAM – Marianne Thieme kan opgelucht ademhalen: de gezonde, vleesloze kroket ‘Vitaaltje’ van Febo wordt 100% vegetarisch.

Dat zegt directeur Dennis de Borst tegen Meat & Meal. De kroket, waarbij vlees is vervangen door het plantaardige eiwit Meatless, bevat nu nog wel gelatine. Voor vegetariërs is het dus niet geschikt. Thieme prees de kroket desondanks aan via haar weblog op de site van de Partij voor de Dieren.

Gelatine
Gelatine is een slachtbijproduct en wordt gemaakt uit collageen. Dat is een eiwit dat voorkomt in bindweefsels, zoals huid, botten en kraakbeen van bijvoorbeeld varkens. Febo gebruikt gelatine om de kroket op te stijven. Binnenkort vervangt Febo het ingrediënt echter door een mix van gelatine-vervangers.

Vleesloos
Volgens De Borst is het misvatting dat het Vitaaltje door Febo als ‘vegetarisch’ zou zijn gepresenteerd. ‘Wij hebben de kroket aangeprezen als vléésloos, anderen maken daar misschien meteen vegetarisch van.’

Succes
De gezonde kroket vliegt overigens de automatieken uit. Tijdens de actiemaand, waarbij het Vitaaltje één euro, in plaats van 1,40 kostte, zijn er tienduizenden van verorberd.

Lees ook:
Marianne Thieme niet 100% vega (22 oktober 2008)
FEBO-kroket duurder dan aandeel Fortis (22 oktober 2008)
Meatless minst vervuilende eiwit (30 oktober 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over het Vitaaltje
Alle berichten over Febo
Alle berichten over Meatless
Alle berichten over Marianne Thieme

Reageer op dit artikel