nieuws

‘Fastfoodbeleid LA ook in Nederland

Industrienieuws

DEN HAAG – Los Angeles bepaalde onlangs dat er in een arme wijk het komende jaar geen fastfoodrestaurants bij mogen komen. Zo’n beleid moet er ook in Nederlandse steden komen, vindt het Voedingscentrum.

‘Fastfoodbeleid LA ook in Nederland

DEN HAAG – Los Angeles bepaalde onlangs dat er in een arme wijk het komende jaar geen fastfoodrestaurants bij mogen komen. Zo’n beleid moet er ook in Nederlandse steden komen, vindt het Voedingscentrum.

Het Voedingscentrum wil ook in woonwijken in Nederlandse steden het aantal nieuwe verkooppunten van fastfood  en snacks aan banden leggen. ‘Kinderen zijn extra gevoelig voor verleidingen. Ook in Nederland worden mensen op bijna iedere straathoek continu in de verleiding gebracht om een snelle calorierijke snack te verorberen. Een gezonde keuze is vaak niet aanwezig’, aldus het Voedingscentrum.

In 2006 riep het Voedingscentrum al op tot een strenger vestigingsbeleid voor fastfood- en afhaalrestaurants.

Lees ook:
Wijk Los Angeles weert fastfood (31 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over fastfood

Reageer op dit artikel