nieuws

Expansie Braziliaanse vleesconcerns

Industrienieuws

SÃO PAULO – Met de overname van delen van de OSI Group door Marfrig maakt opnieuw een Braziliaans vleesbedrijf de oversteek naar de EU. Ook in de VS spelen de Brazilianen een voorname rol.

Expansie Braziliaanse vleesconcerns

SÃO PAULO – Met de overname van delen van de OSI Group door Marfrig maakt opnieuw een Braziliaans vleesbedrijf de oversteek naar de EU. Ook in de VS spelen de Brazilianen een voorname rol.

Marfrig maakte maandag bekend vijftien bedrijven in de EU en Brazilië over te nemen, waaronder slachterijen, vleesverwerkende ondernemingen en andere voedingsmiddelenbedrijven.

Sadia en Perdigão
Ook andere Braziliaanse vleesconcerns zijn bezig met expansie. Naar verluidt aasden Sadia en Perdigão beide ook al op Grampian, dat onlangs werd overgenomen door Vion.

Sadia kocht anderhalf jaar geleden wel BK Poultry in Neede. Daar wordt diepgevroren vlees uit Brazilië verder verwerkt voor de Europese markt. Perdigão nam in juni vorig jaar Plusfood over, bekend van de Friki kip.

JBS
JBS verschafte zich in december 2007 toegang tot de Europese rundvleesmarkt door de overname van de helft van de aandelen van het Italiaanse Inalca.

Ook in de VS zijn Braziliaanse bedrijven actief. JBS werd in mei vorig jaar de grootste vleesverwerker ter wereld door de overname van de Amerikaanse vleesverwerker Swift & Co. In maart nam JBS ook nog eens Smithfield Foods, de National Beef Packing Company en het Australische vleesbedrijf Tasman Group over.

Lees ook:
Braziliaanse Marfrig koopt Albert van Zoonen (24 juni 2008)
JBS koopt rundvleestak van Smithfield (6 maart 2008)
JBS vindt ingang in Europa (13 december 2007)
Sadia komt nog niet naar Europa (14 december 2007)
JBS in één klap grootste vleesverwerker (30 mei 2007)
Brazilië wil in Rotterdam distributiecentrum vlees (3 oktober 2006)

Reageer op dit artikel