nieuws

Ex slager spil in maffianetwerk

Industrienieuws

DEN HAAG – Trees N. uit Den Haag, voormalig eigenaar van een Rotterdamse slagerij, blijkt de spil te zijn geweest in een groot cocaïnenetwerk van de Italiaanse maffia.

DEN HAAG – Trees N. uit Den Haag, voormalig eigenaar van een Rotterdamse slagerij, blijkt de spil te zijn geweest in een groot cocaïnenetwerk van de Italiaanse maffia.

Trees N. zou drugstransporten hebben geregeld die via Schiphol en de Rotterdamse haven Nederland binnenkwamen. Dat blijkt uit een Italiaans strafdossier waarop het AD de hand wist te leggen. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat Trees N. in 2001 kort eigenaresse is geweest van een slagerij in Rotterdam, aldus het AD.

De Haagse wordt in verband gebracht met diverse grotere drugspartijen. Volgens de onderzoeksrechters in Calabrië is Trees N. in 2009 betrokken bij de invoer van 183 kilo cocaïne via de Rotterdamse haven.

Volgens de Italiaanse stukken is op 6 juli van dit jaar een arrestatiebevel uitgegaan naar Trees N. en haar partner. Italië wil ze vervolgen voor de coketransporten via Schiphol en Spanje. Het is onduidelijk of Trees en haar partner al achter tralies zitten of op de vlucht zijn geslagen.
 

Reageer op dit artikel