nieuws

Everzwijn houdt huis in slagerij

Industrienieuws

HÖHR-GRENZHAUSEN – Een wild zwijn is zaterdagmiddag in de West-Duitse plaats Höhr-Grenzhausen een slagerij binnengestormd. De verkoopster van de zaak vluchtte naar de keuken, een 72-jarige klant maakte zich zo snel mogelijk uit de voeten naar de uitgang.

Everzwijn houdt huis in slagerij

HÖHR-GRENZHAUSEN – Een wild zwijn is zaterdagmiddag in de West-Duitse plaats Höhr-Grenzhausen een slagerij binnengestormd. De verkoopster van de zaak vluchtte naar de keuken, een 72-jarige klant maakte zich zo snel mogelijk uit de voeten naar de uitgang.

In de lege slagerij richtte het losgeslagen everzwijn van 90 kilo vervolgens voor 2000 euro schade aan, berichtte de politie.

Terwijl het everzwijn als een dolle tekeer ging in de winkel, verzamelden zich tientallen voorbijgangers voor de etalage. Een door de politie opgetrommelde jager schoot het dier uiteindelijk dood. ‘Het wilde zwijn verblijft momenteel in de slagerij, want daar staat een koelruimte’, zei een politiewoordvoerder. Na het weekend wordt bekeken waar het dier vandaan komt en of het de pan in mag.

Lees ook:
Dodelijke parasiet in Duits zwijnenvlees (21 januari 2010)
‘Rauw vlees eten is juist gezond’ (14 mei 2009)
Hepatitis E door eten wild zwijn (17 april 2009)
Risico lintworm groeit door Roemeense import (26 januari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over parasieten
Alle berichten over wild zwijn

Reageer op dit artikel