nieuws

Eet walvisvlees en red de aarde

Industrienieuws

OSLO – Eet walvis en red de planeet. De Noorse walvisvaartlobby stelt dat de consumptie van walvisvlees veel minder slecht is voor het milieu dan de productie van gewoon vee en vlees.

Eet walvisvlees en red de aarde

OSLO – Eet walvis en red de planeet. De Noorse walvisvaartlobby stelt dat de consumptie van walvisvlees veel minder slecht is voor het milieu dan de productie van gewoon vee en vlees.

Volgens de studie die de High North Alliance heeft laten uitvoeren, staat één kilo walvisvlees gelijk aan 1,9 kilo broeikasgassen, terwijl rundvlees 15,8 kilo, varkensvlees 6,4 kilo en kip 4,6 kilo broeikasgassen produceert.

Beste
‘Het komt er dus op neer dat – wanneer het op het milieu neerkomt – het beste vleesproduct walvisvlees is’, zegt woordvoerder Rune Froevik van de organisatie die de belangen behartigt van walvisvaarders.

Uitsterven
Greenpeace zegt dat de dreiging voor uitsterven zwaarder weegt. ‘De overleving van een soort is belangrijker dan een lagere uitstoot van broeikasgas’, zegt Truls Gulowsen van Greenpeace. ‘Bijna elk voedsel is klimaatvriendelijker dan vlees. De meeste vis genereert een dergelijke lage uitstoot.’

Download de CO2-studie hier

Lees ook:
Verse pizza’s boven de poolcirkel (20 april 2006)
‘Minder vlees tegen CO2-uitstoot helpt niet’ (8 februari 2008)
‘Meat the Truth verdraait feiten’ (16 januari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over CO2

Reageer op dit artikel