nieuws

Duitse rundvleesexport naar Nederland daalt

Industrienieuws

BONN – De Duitse rundvleesexport naar Nederland daalde in de eerste negen maanden met 23,5 procent naar krap 64.500 ton. Dat meldt Agd.nl

Duitse rundvleesexport naar Nederland daalt

BONN – De Duitse rundvleesexport naar Nederland daalde in de eerste negen maanden met 23,5 procent naar krap 64.500 ton. Dat meldt Agd.nl.

Desondanks bleef de Nederlandse markt daarmee de grootste voor de Duitse exporteurs, zo blijkt uit door landbouwmarktbureau AMI geïnventariseerde cijfers van het Statistische Bundesamt. De Duitse rundvleesexport als geheel leverde met een omzet van 1,31 miljard euro in de periode januari-september 12 procent meer op dan in dezelfde periode van vorig jaar, hoewel het afgezette volume met 4 procent terugliep naar een kleine 260.000 ton, vervolgt Agd.nl. 

De afzet in Turkije groeide met meer dan 1.000 procent naar ruim 20.500 ton. Van oktober 2010 tot juni dit jaar was Turkijke de grootste afnemer buiten de EU. Inmiddels is de afzet echter weer afgenomen, aldus AMI.
 

Reageer op dit artikel