nieuws

Directeur ProMessa start vleesbedrijf in Roemenië

Industrienieuws

BOEKAREST – Voormalig directeur Ronald Koenders van ProMessa in Deventer is in Roemenië begonnen met een eigen vleesverwerkingsbedrijf.

Directeur ProMessa start vleesbedrijf in Roemenië

BOEKAREST – Voormalig directeur Ronald Koenders van ProMessa in Deventer is in Roemenië begonnen met een vleesverwerkingsbedrijf.

Het bedrijf daar heet ProMessa Carne srl. en gaat voorverpakt vlees leveren aan supermarkten in Roemenië en in een later stadium mogelijk ook vlees exporteren.

EU-standaarden
De directeur aldaar is Jaques de Boer, eveneens afkomstig uit de ProMessa-gelederen. ‘De supermarkten die hier zitten, zijn voornamelijk van West-Europese origine. Zij willen werken met mensen die de EU-standaarden hanteren en de West-Europese presentatie van vlees kennen’, aldus Koenders.

Aandelen
ProMessa Deventer is eigenaar van zestig procent van de aandelen in het nieuwe bedrijf, een Roemeens bedrijf heeft de overige aandelen van de joint-venture in handen. ‘Deventer en Boekarest zijn twee apart opererende eenheden, maar proberen waar mogelijk samen te werken’, licht Koenders vanuit Roemenië toe.

Nieuw pand
Hij ziet grote kansen voor het nieuwe vleesbedrijf, en laat momenteel door het bouwbedrijf Coman uit Elsloo een nieuw modern pand bouwen in Boekarest. In september moet het gebouw klaar en volledig operationeel zijn.

Uitbenen
Het bedrijf zal vergelijkbaar zijn met ProMessa in Deventer. ‘Alleen zullen wij hier ook karkassen gaan uitbenen en vleesdelen leveren aan supermarkten. Dat doen we in Deventer niet. Niet iedereen in Roemenië doet immers in voorverpakt vlees, vaak wordt vlees in de supermakt vanuit de bediening verwerkt en verkocht.’

Het vlees haalt Promessa Carne voor een deel uit Roemenië en voor een deel uit Nederland, België en Duitsland.

Lees ook:
Roemenië nieuw op Anuga (16 oktober 2007)
‘Verbod op Roemeens vlees terecht’ (23 november 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Roemenië

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Friesland Vlees is onterecht aan de schandpaal genageld’.
Stem hier

Reageer op dit artikel