nieuws

Dikke moordenaar eist meer eten in cel

Industrienieuws

ARKANSAS – Een 20-jarige Amerikaanse gevangene die in zijn cel 47 kilo is afgevallen, klaagt de gevangenis aan. Hij wil meer eten.

Dikke moordenaar eist meer eten in cel

ARKANSAS – Een 20-jarige Amerikaanse gevangene die in zijn cel 47 kilo is afgevallen, klaagt de gevangenis aan. Hij wil meer eten.

Broderick Lloyd Laswell vindt dat hij te veel afvalt. ‘We worden hier letterlijk doodgehongerd’, zegt hij. Laswell, die ervan wordt verdacht iemand te hebben doodgeslagen en –gestoken, woog ruim 187 kilo toen hij de Benton County Jail in Arkansas binnenkwam. Nu, acht maanden later, weegt hij nog 140 kilo.

Calorieën
Volgens een woordvoerder van de gevangenis kan het bijna niet dat Laswell honger heeft. De dagelijkse maaltijden voor gedetineerden bestaan daar uit ongeveer 3000 kcalorieën. Dat zijn er ruim 500 meer dan een gemiddelde Westerse man op een dag nodig heeft.

Cellen
Ineke Volkers van het Voedingscentrum vindt het juist vrij logisch dat Laswell voortdurend een knorrende maag heeft. ‘Een man met zijn gewicht heeft veel meer calorieën nodig dan een man met een normaal postuur, omdat hij meer cellen heeft die gevoed moeten worden. Volgens mijn berekening moet Laswell ongeveer 3600 calorieën per dag binnenkrijgen om goed te functioneren, zeker als hij er ook nog naast werkt of sport. Maar doodhongeren? Dat is echt onzin’, aldus Volkers in het dagblad Dag.

Lees ook:
Moslims naar rechter om broodje ham (29 oktober 2007)
Worstenkoning dood in cel
 (4 januari 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over gevangenissen

Reageer op dit artikel