nieuws

‘Diervriendelijk vlees in dierentuin nodig

Industrienieuws

AMSTERDAM – Wakker Dier vindt het niet te verkopen dat dierentuinen in hun restaurants producten verkopen uit ‘de dieronvriendelijke vee-industrie’. De stichting, die zich inzet voor het dierenwelzijn, roept de vijftien grote dierentuinen in Nederland maandag per brief op hun menukaart diervriendelijker te maken.

AMSTERDAM – Wakker Dier vindt het niet te verkopen dat dierentuinen in hun restaurants producten verkopen uit ‘de dieronvriendelijke vee-industrie’. De stichting, die zich inzet voor het dierenwelzijn, roept de vijftien grote dierentuinen in Nederland maandag per brief op hun menukaart diervriendelijker te maken.

Een woordvoerster van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) zei in een reactie bij Radio 1 dat de dierentuinen al druk bezig zijn om de menukaarten aan te passen. Zo serveren Safaripark Beekse Bergen, Apenheul, Gaiapark en Dierenrijk een biologische kroket en is bij Diergaarde Blijdorp en Dierenpark Amersfoort biologische zuivel te krijgen.

Uit een inventarisatie van Wakker Dier zou blijken dat vrijwel alle vlees in de restaurants van de dierentuinen dieronvriendelijk is. ‘Het is moeilijk uit te leggen waarom dierentuinen zich wel inzetten om het de dieren in de dierentuin naar de zin te maken, maar tegelijkertijd een broodje kip verkopen van kippen die een rotleven hebben gehad’, aldus Wakker Dier.

 

Reageer op dit artikel