nieuws

Dierenclubs willen alleen nog vleestransporten

Industrienieuws

DEN HAAG – Een coalitie van Nederlandse dierenwelzijnsorganisaties is vandaag een campagne gestart om het transport van slachtvee af te schaffen. De coalitie wil dat er alleen nog handel komt in gekoeld en diepgevroren vlees.

Dierenclubs willen alleen nog vleestransporten

DEN HAAG – Een coalitie van Nederlandse dierenwelzijnsorganisaties is vandaag een campagne gestart om het transport van slachtvee af te schaffen. De coalitie wil dat er alleen nog handel komt in gekoeld en diepgevroren vlees.

De coalitie bestaat uit World Society for the Protection of Animals (WSPA), Compassion in World Farming, de Dierenbescherming, Dier en Recht en Varkens in Nood. Zij willen dat dieren voortaan op humane wijze worden geslacht dichtbij de plaats waar het is gefokt en/of gemest.

Video-opnames
De oproep aan regeringen is mede gebaseerd op een tweejarig undercoveronderzoek van WSPA waarbij video-opnames werden gemaakt van de omstandigheden tijdens internationale veetransporten op routes van Spanje naar Italië, van Australië naar het Midden Oosten en van Brazilië naar Libanon.

Regels
Wekelijks worden miljoenen slachtdieren over lange afstanden vervoerd. De Europese regelgeving met betrekking tot veetransporten blijkt in de praktijk niet te voldoen, stellen de organisaties. ‘De regels worden vaak overtreden en de naleving wordt nauwelijks gecontroleerd. Buiten Europa is de regelgeving vaak nog slechter.’

De coalitie roept het Nederlandse publiek op via de website www.handlewithcare.tv/nl de petitie te ondertekenen waarin de Europese Commissie wordt gevraagd een einde te maken aan het transport van slachtvee over lange afstand.

Een soortgelijke actie vindt ook internationaal plaats.

Ga hier naar de speciale website handelwithcare.tv

Lees ook:
Vion stopt import buitenlands slachtvarken (18 februari 2008)
Slachtvarkens vallen uit vrachtwagen (12 februari 2008)
Weg bezaaid met varkenskarkassen (+ foto)
 (17 januari 2008)
Biggenkwelling tijdens transport (foto’s+ filmpje) (1 augustus 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over veetransport
Alle berichten over dierenwelzijn

Reageer op dit artikel