nieuws

Deventer Vleeshandel verdacht van omkatten

Industrienieuws

DEVENTER – Een van de bedrijven die is binnengevallen door de AID is Deventer Vleeshandel. Eigenaar Bastiaan Otterloo ontkent tegen Meatandmeal.nl elke betrokkenheid bij gesjoemel met vlees.

Deventer Vleeshandel verdacht van omkatten

DEVENTER – Een van de bedrijven die is binnengevallen door de AID is Deventer Vleeshandel. Eigenaar Bastiaan Otterloo ontkent tegen Meatandmeal.nl elke betrokkenheid bij gesjoemel met vlees.

Het bedrijf wordt net als de andere bedrijven waar de AID een inval deed, verdacht van het omkatten van vlees.

De Deventer Vleeshandel heeft zowel vlees voor menselijke consumptie als vlees voor katten en honden. Hij bevestigt dat zowel de administratie als de computer van zijn vrouw zijn meegenomen.

Otterloo zegt tegen Meatandmeal.nl flink geschrokken te zijn van de inval. ‘Maar het is absolute waanzin en het lijkt helemaal nergens op dat ze ons binnenvielen.’

‘Ze hebben het over pensen, magen en darmen, maar ik ben helemaal geen verwerker. Ik lever ook helemaal niet aan supermarkten in Nederland. Wij richten ons uitsluitend op de export. Het is dus grote onzin.’

Otterloo ziet het vervolg dan ook met vertrouwen tegemoet. Het bedrijf is gewoon open.

De inval van de AID gebeurde donderdag bij zes vleesbedrijven en twee woonhuizen in Midden- en Oost-Nederland. Er is in totaal 5.000 kilo vlees in beslag genomen.

Lees ook:
AID-inval Lith ook gericht op ‘Polsbroek’ (17 maart 2008)
AID-inval ook bij Roemaat (14 maart 2008)
Slagerij baalt van vleesfraude (14 maart 2008)
AID neemt vijf ton ‘gammelvlees’ in beslag (13 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over vleeschandalen

Reageer op dit artikel