nieuws

Deense vleessectoren onder één vlag verder

Industrienieuws

vlag denemarken.jpgKOPENHAGEN – De Deense brancheorganisaties voor varkens-, rund- en pluimveevlees en eieren werken per 1 april onder één vlag.

Bestuurlijk en zakelijk gaan de sectoren verder onder de naam Danish Meat Association (DMA). De bundeling levert de organisaties een besparing op van 3 miljoen euro per jaar en een grotere politieke invloed. De samensmelting leidt wel tot het schrappen van 26 arbeidsplaatsen.

De belangrijkste en grootste van de drie partners is Danske Slagterier, de organisatie van de coöperatieve varkensvleesconcerns Danish Crown en Tican. Danske Slagterier blijft als juridische persoon wel bestaan, evenals de twee andere organisaties: Kødbranchens Fællesraad (rundvlees) en Det Danske Fjerkræraad (pluimvee).

(Correspondent: Wim Verseput)

Reageer op dit artikel