nieuws

De Heus levert Olympiërs veilig vlees

Industrienieuws

EDE – De Chinese slachterij van het Edese veevoerbedrijf De Heus is door het Internationaal Olympisch Comité aangewezen als een van de weinige slachthuizen die vlees mag leveren voor de Olympische Spelen.

De Heus levert Olympiërs veilig vlees

EDE – De Chinese slachterij van het Edese veevoerbedrijf De Heus is door het Internationaal Olympisch Comité aangewezen als een van de weinige slachthuizen die vlees mag leveren voor de sporters op de Olympische Spelen.

In het slachthuis Liaoning Kinghey in Shenyang kunnen jaarlijks drie miljoen varkens worden geslacht. In die regio wordt een deel van het Olympisch voetbaltoernooi gespeeld, meldt dagblad de Gelderlander.

Probleem
Volgens Chief Technical Officer Jan Cortenbach is de voedselveiligheid in China een groot probleem. Hij is blij dat zijn slachterij is uitgekozen om vlees te mogen produceren voor het belangrijke internationale sporttoernooi.

Voer
Het voer voor de biggen – het gaat om een varkensslachterij – wordt geproduceerd in één van de zes fabrieken van De Heus in Shenyang. ‘Van lokale maïs en soja weten we helaas niet welke boer wat heeft geproduceerd. In Nederland wel. Maar het materiaal wordt streng gecontroleerd op bestrijdingsmiddelen en schimmels.’

Regels
Ook voor het transport van de boer naar het slachthuis gelden regels. Evenzo voor het slachthuis. ‘De dieren moeten nuchter zijn en er mag geen slachtafval met het vlees in contact komen. Na de verwerking wordt alles gekoeld bewaard en vervoerd naar de hotels, waar ook weer speciaal opgeleide koks werken.’

Lees hier het volledige artikel over De Heus in China

Lees ook:
Tyson zorgt voor vlees US-Olympiërs (15 februari 2008)
Chinese menu’s jagen toerist stuipen op lijf
(5 september 2007)
Chinees varkensvlees dopingvrij (6 augustus 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over de Olympische Spelen
Alle berichten over China

Reageer op dit artikel