nieuws

Danish Crown sluit weer slachterijen

Industrienieuws

RANDERS – Danish Crown schrapt opnieuw slachterijen en arbeidsplaatsen.

Danish Crown sluit weer slachterijen

RANDERS – Danish Crown schrapt opnieuw slachterijen en arbeidsplaatsen.

De maatregelen gaan bovendien verder dan aanvankelijk verwacht. De slachterij in Vojens en de uitbeenderij in Nykøbing Mors gaan dicht en de capaciteit van de slachterij in Holstebro wordt met 40 procent beperkt.

Eerder besloot het Deense concern al de slachterij in Skive en de uitsnijderij in Hurup te sluiten. Dit kostte 450 arbeidsplaatsen.

Banen weg
Vojens verwerkt momenteel per week 16.000 varkens en telt 452 arbeidsplaatsen. In Nykøbing Mors werken 314 mensen. Over de personeelsreductie in Holstebro wordt nog onderhandeld, maar in totaal verdwijnen nog eens negenhonderd arbeidsplaatsen door de jongste maatregelen. 

Varkensaanbod
De nieuwe maatregelen hebben te maken met het sterk teruggelopen varkensaanbod op de Deense markt. ‘Danish Crown heeft de afgelopen maanden de capaciteit voor slechts 80 procent kunnen benutten en dat is onhoudbaar’, legt directietopman Kjeld Johannesen uit. Het teruglopende aanbod wijt het concern aan de scherpe rendementscrisis in de varkenshouderij.

Lees ook:
Hoge vleesprijs maakt eerste slachtoffers (3 juni 2008)
Slachtaanbod Danish Crown loopt fors terug
 (16 mei 2008)
Danish Crown sluit fabrieken en schrapt 450 banen (2 april 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Danish Crown

Reageer op dit artikel