nieuws

Danish Crown sluit fabrieken en schrapt 450 banen

Industrienieuws

RANDERS- Danish Crown sluit de varkensslachterij in Skive en de uitsnijfabriek in Hurup. Eind dit jaar of begin volgend jaar wordt mogelijk nog een slachterij in Vojens geschrapt.

Danish Crown sluit fabrieken en schrapt 450 banen

RANDERS- Danish Crown sluit de varkensslachterij in Skive en de uitsnijfabriek in Hurup. Eind dit jaar of begin volgend jaar wordt mogelijk nog een slachterij in Vojens geschrapt.

Met de sluiting in Skive en Hurup verdwijnen 450 arbeidsplaatsen en wordt de verwerkingscapaciteit van het concern teruggebracht met 50.000 naar 350.000 varkens per week.

De maatregel heeft deels te maken met een verbetering van de productiviteit en deels met een negatieve ontwikkeling van leveranties. ‘Als die ontwikkeling zo doorzet, sluiten we eind dit jaar of begin volgend jaar de slachterij in Vojens’, zegt directielid Jens Haven Christiansen.

De slachterij in Skive werd vorig jaar juni getroffen door een uitslaande brand en werd daarna slechts min of meer provisorisch hersteld. De eveneens vorig jaar door een brand verwoeste slachterij in Blans wordt in sterk gemoderniseerde en uitgebreide vorm herbouwd. Ook dat is volgens Christiansen een reden om elders te snoeien.

Lees ook:
Varkensboeren stappen op bij Danish Crown (24 februari 2008)
Verlies miljoenen varkens dreigt voor Danish Crown (28 januari 2008)
Danish Crown sluit vestiging (6 augustus 2007)
Branden DC: ‘Overeenkomsten opvallend’ (18 juli 2007)
Opnieuw brand bij Danish Crown (17 juli 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Danish Crown

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel