nieuws

Culinaire heisa om paasham van Lidl

Industrienieuws

DOETINCHEM – Lidl promoot in zijn paasfolder een complete Iberico-ham met standaard en mes voor een ongekend lage prijs van 59,99. Kenners vragen zich af hoe dat kan, zo’n delicatessse tegen zo’n stuntprijs.

Culinaire heisa om paasham van Lidl

DOETINCHEM – Lidl promoot in zijn paasfolder een complete Iberico-ham met standaard en mes voor een ongekend lage prijs van 59,99. Kenners vragen zich af hoe dat kan, zo’n delicatessse tegen zo’n stuntprijs.

Met de paasfolder die deze week huis-aan-huis is verspreid onderstreept Lidl weer zijn strategie van premium discounter. Als eerste van alle supermarkten maakt de Duitse prijsvechter zijn klanten warm voor culinaire paasdagen.

De meest in het hoog springende paasaanbieding bij Lidl is dit jaar een Iberico-ham van 4 tot 4,5 kilo voor maar 59,99, meldt Distrifood. Deze gedroogde rauwe ham is komen overwaaien uit Spanje. Lidl levert de ham compleet met een mes en standaard. ‘Verras uw vrienden en familie met deze exquise varkensham van het Iberische ras,’ staat in de folder.

Geen echte

De scherpe prijs lokte verschillende ‘foodies’ naar de prijsvechter. Op de website Foodlog.nl reageren liefhebbers van lekker, betaalbaar en eerlijk eten. Een aantal voelt zich tot een beetje gepakt door de discounter. Wat blijkt ? Het gaat om een ham die gemaakt is van de kwalitatief mindere schouder en niet de varkensbil. Volgens sommigen betekent dat dat het eigenlijk geen echte Jamon Iberico-ham is, maar een paleta. Anderen juichen het juist toe dat Lidl slim gebruik maakt van de lage prijzen die momenteel betaald worden voor dergelijke hammen. ‘Mooi prijsje hoor, want hoewel een paleta goedkoper is, valt die ook niet te versmaden,’ aldus een reactie.

Lees ook:
Miljoenen hammen in Spanje onverkocht (5 januari 2010)
Slager Sjek Floor op tv met Ibericovarkens (13 augustus 2009)
Fokker Iberico-varken bezoekt slager (2 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Iberico

Reageer op dit artikel