nieuws

Consument bezorgd over prijs eten

Industrienieuws

LONDEN – Inwoners van vijf grote EU-landen blijken vooral bezorgd over de stijgende prijzen voor voeding en energie. Voor vier op elke tien Britten, Duitsers, Fransen en Spanjaarden is dat momenteel het grootste probleem voor de economie.

Consument bezorgd over prijs eten

LONDEN – Inwoners van vijf grote EU-landen blijken vooral bezorgd over de stijgende prijzen voor voeding en energie. Voor vier op elke tien Britten, Duitsers, Fransen en Spanjaarden is dat momenteel het grootste probleem voor de economie.

Het is zelfs een grotere zorg dan werkloosheid, toont een enquête in de Financial Times maandag. Italianen hebben andere problemen dan duurder eten en energie.

De prijzen van grondstoffen als graan, melk en rijst zijn wereldwijd fors gestegen. Dat komt mede door de grote vraag uit China, tegenvallende oogsten en de groeiende teelt van gewassen voor biobrandstof.

Als tweede zorg noemen ondervraagde Europeanen hun gebrek aan koopkracht. Op dit moment blijken loonsverhogingen namelijk niet genoeg om de recordinflatie in de landen met de euro bij te houden.

Lees ook:
Minister: ‘Eet minder vlees’ (13 april 2008)
Volkswoede over duur en schaars vlees Argentinië (2 april 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over prijzen

Reageer op dit artikel