nieuws

Column Gevild: Vleessectortje pesten

Industrienieuws

Ooit het boek Econostra gelezen van Peter Siebelt? Interessant boek. Hierin legt de journalist uit hoe de macht van links-Nederland is vervlochten in allerlei lagen (de spekkoek genoemd). Rechters, politici, NGO’s, journalisten; velen zouden deel uitmaken van een complot om de linkse ideologieën door te drukken in Nederland. Gesjoemel Ik moest weer terugdenken aan het […]

Column Gevild: Vleessectortje pesten

Ooit het boek Econostra gelezen van Peter Siebelt? Interessant boek. Hierin legt de journalist uit hoe de macht van links-Nederland is vervlochten in allerlei lagen (de spekkoek genoemd).

Rechters, politici, NGO’s, journalisten; velen zouden deel uitmaken van een complot om de linkse ideologieën door te drukken in Nederland.

Gesjoemel
Ik moest weer terugdenken aan het boek toen ik afgelopen maand ineens, kort na elkaar een aantal reportages zag over gesjoemel in de vaderlandse vleessector. Nou durf ik niet zeggen dat er nooit wat oneigenlijks gebeurt in slachterijen en vleesbedrijven, maar ik vond het wel heel opvallend dat er plotseling weer zo’n piek was in de serie ‘vleessectortje pesten’.

Carrousel
Opvallend ook dat twee reportages uit Tros-handen kwamen. Dezelfde omroep waar Antoinette Hertsenberg (foto) werkt. U weet wel de bedgenoot van Niko Koffeman.
En die kent u weer van de Partij voor de Dieren, waar hij samen met Marianne Thieme overuren maakt om de levens van onze beestjes te redden. Koffeman en Hertsenberg zijn weer lid van de geloofsgemeenschap Zevendedags Adventisten en daar lopen ze Marianne Thieme weer regelmatig tegen het lijf. Wat is een van de motto’s van de Zevendedags Adventisten? Geen vlees eten. En wat willen Thieme, Koffeman en Herstenberg dan ook het liefst? Dat de bevolking, net als zij, stopt met het eten van vlees. En welk machtsmiddel kun je daar het beste voor gebruiken? Juist, politiek en media; een zetel in de Eerste Kamer, twee zetels in de Tweede Kamer en een zetel bij de grootste omroep van Nederland. De bal is rond. Ben ik paranoia? Vind ik niet.

Verdoemenis
Antoinette Hertsenberg, Marianne Thieme en Niko Koffeman zouden er goed aan doen om eens te kijken naar hun eigen motieven en integriteit, in plaats van als een Heilige Drie-eenheid, hel en verdoemenis uit te spreken over vleesproducerend Nederland.

Over gesjoemel gesproken…

Reageren? Mail naar:
Caroline.van.der.plas@reedbusiness.nl

Lees hier:
De weblog ‘Ik eet geen vlees meer’

Terug naar alle columns Gevild 

Reageer op dit artikel