nieuws

Champignons i.p.v. biefstuk voor slanke lijn

Industrienieuws

BALTIMORE – Wie wil afvallen moet vlees vervangen door champignons. De switch leidt tot een inname van 400 calorieën minder per dag.

Champignons i.p.v. biefstuk voor slanke lijn

BALTIMORE – Wie wil afvallen moet biefstuk vervangen door champignons. De switch leidt tot een inname van 400 calorieën minder per dag.

Dat hebben onderzoekers van de Amerikaanse Johns Hopkins University in Baltimore uitgezocht. De resultaten werden gepubliceerd in het blad Appetite.

Minder
Vlees vervangen door champignons is een goede optie, stellen de onderzoekers.
De proefpersonen kregen vier dagen lang om en om een maaltijd met vlees of champignons. Op de dagen dat ze champignons aten, kregen de onderzochten 420 calorieën en dertig gram minder vet binnen.

Voordeel
Groot voordeel van champignons is volgens de onderzoekers dat het de smaak en de bite van een gerecht niet slechter maakt.
‘Mensen die champignons aten in plaats van vlees vonden de maaltijd net zo lekker en hadden later op de dag ook geen behoefte iets extra’s te eten. Ze voelden zich net zo verzadigd als de vleeseters.’

Overigens gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het onderzoek werd verricht in opdracht van de Amerikaanse brancheorganisatie The Mushroom Council.

Lees hier een samenvatting van het onderzoek

Lees ook:
Vleesdieet Atkins werkt het best (7 maart 2008)
‘Dikkerds zijn afstotelijk’ (4 oktober 2007)
Quart hapt naar vleesvervangers (16 april 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over afvallen

Alle berichten over obesitas

Reageer op dit artikel