nieuws

Celstraf geëist in zaak Porkland

Industrienieuws

MIDDELBURG – Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft donderdag tegen een 42-jarige man uit Sint Philipsland, directeur van slachterij Porkland BV in het Limburgse Meldeslo, een celstraf van drie jaar gevorderd.

Celstraf geëist in zaak Porkland

MIDDELBURG – Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft donderdag tegen een 42-jarige man uit Sint Philipsland, directeur van slachterij Porkland BV in het Limburgse Meldeslo, een celstraf van drie jaar gevorderd.

Tegen de BV werd een boete van 45.000 euro geëist. De 43-jarige bedrijfsleider uit Tilburg hoorde zes maanden cel plus zes maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. Zowel het bedrijf als de mannen worden ervan verdacht in de periode augustus 2006 tot en met eind juni 2007 afgekeurd vlees aan slagers te hebben aangeboden. Het gaat daarbij om meer dan tachtig afgekeurde varkens.

Door de Voedsel- en Warenautoriteit afgekeurd vlees en vlees van zieke dieren en karkassen werd als consumptievlees verkocht aan slagers, vleeshandelaren en particulieren.

De uitspraak is over enkele weken.

Lees ook:
OM gebruikte VWA-dierenarts tegen slachterij (24 juli 2009)
Zaak Porkland nog muurvast (29 mei 2009)
Slachterij sjoemelt met slachtafval (20 juni 2007)

Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:
Alle artikelen over Porkland
 

Reageer op dit artikel