nieuws

CBL: te vroeg voor conclusies Duitse slachterijen

Industrienieuws

LEIDSCHENDAM – Het is nog te vroeg om te concluderen dat de Duitse slachterijen niet mee willen werken aan verdoofd castreren.

CBL: te vroeg voor conclusies Duitse slachterijen

LEIDSCHENDAM – Het is nog te vroeg om te concluderen dat de Duitse slachterijen niet mee willen werken aan verdoofd castreren.

Vorige week staken geruchten de kop op dat sommige Nederlandse supermarkten die Duits varkensvlees in de schappen leggen, genoegen zouden nemen met de garantie van hun leveranciers dat het vlees afkomstig is van vrouwelijke dieren.

Hoofd Consument en Kwaliteit Marc Jansen van het CBL. Jansen, kan zich overigens bijna niet voor stellen dat de Duitse marktpartijen écht niets weten van de ontwikkelingen in Nederland. Hij benadrukt dat het CBL vast houdt aan de uitgangspunten van de verklaring van Noordwijk. Hierin staat dat het vlees afkomstig moet zijn verdoofd gecastreerde biggen.

Druk
Volgens Jansen neemt ook in Duitsland de druk toe om iets aan de castratieproblematiek te doen, maar kennelijk is Nederland op dit punt een flinke stap verder. ‘We zullen er nog flink aan moeten trekken. We moeten het hebben van samenwerking met de leveranciers. Dat geldt in binnen- en buitenland.’

Lees ook:
CBL: ‘Niet alleen zeugenvlees verkopen’ (28 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over verdoofde castratie
Alle berichten over varkensvlees

Reageer op dit artikel