nieuws

Bushmeat massaal Europa ingesmokkeld

Industrienieuws

PARIJS – Ruim een kwart miljoen kilo bushmeat wordt jaarlijks via de Franse luchthaven Paris Roissy-Charles de Gaulle Europa binnengesmokkeld.

Bushmeat massaal Europa ingesmokkeld

PARIJS – Ruim een kwart miljoen kilo bushmeat wordt jaarlijks via de Franse luchthaven Paris Roissy-Charles de Gaulle Europa binnengesmokkeld.

Bushmeat is vaak afkomstig van apen, egels, schildpadden of reptielen. De handel levert flink wat op: een aap van 4 kilo kost in Europa 100 euro, in Kameroen 5 euro. Onderzoekers maken gewag van hun bevindingen in het wetenschappelijke tijdschrift Conservation Letters, zo meldde de BBC vrijdag.

De onderzoekers doorzochten in een tijdsbestek van zeventien dagen de bagage van 134 passagiers uit Afrikaanse landen. Negen mensen hadden bushmeat bij zich, in totaal 188 kilo. Door dat aantal te extrapoleren, kwamen de wetenschappers op de jaarlijkse hoeveelheid geïmporteerd illegaal vlees van wilde dieren uit de tropen. Het is voor het eerst dat systematisch onderzoek is gedaan naar de illegale import van bushmeat.

Lees ook:
Bushmeat kan ebola naar EU brengen (23 juni 2006)
Illegaal Chinees kippenvlees naar Europa (24 april 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over illegaal vlees

Reageer op dit artikel