nieuws

Britten eten minder vlees

Industrienieuws

LONDEN – De verkoop van varkensvlees, bacon en kip in Groot-Brittannië zakt de laatste maanden in.

Britten eten minder vlees

LONDEN – De verkoop van varkensvlees, bacon en kip in Groot-Brittannië zakt de laatste maanden in.

Omdat de prijzen flink zijn gestegen, is de omzet wel toegenomen. Worstjes blijven ondanks hogere prijzen in trek en vertonen zowel in volume als in waarde een toename.

De verkopen van varkensvlees lagen in de afgelopen drie maanden 3,2 procent lager dan vorig jaar. In geld gezien nam de omzet van varkensvlees echter met 6,3 procent toe.

Minder in aanbieding
Bij bacon was sprake van een soortgelijke ontwikkeling: in volume werd 3,8 procent minder verkocht maar in geld juist 3,8 procent meer. Daarbij signaleert het varkensschap BPEX dat winkels bacon veel minder in de aanbieding doen dan voorheen.

Vooral twee-voor-een aanbiedingen met voorverpakte bacon zijn nog maar weinig te vinden, wat bijdraagt aan de toename van de geldomzet.

Kippenvlees
Aan kippenvlees werd de laatste tijd een procent minder verkocht. Doordat de prijzen gemiddeld acht procent hoger liggen dan een jaar geleden ging de omzet voor kip wel met zeven procent omhoog.

Het aantal verkochte worstjes, door veel Britten gezien als een geschikt voedsel in slechtere tijden, lag twee procent hoger terwijl het aan dit product bestede bedrag zes procent hoger uitkwam.

Lees ook:
Export varkensvlees naar UK fors gekelderd (15 augustus 2008)
Britten zoeken lekkerste worstje (11 augustus 2008)
Britten exporteren meer varkensvlees (16 juli 2008)
Britten strijden tegen nieuwe gehaktregels (2 april 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Brits vlees

Reageer op dit artikel