nieuws

Britse food-exportorganisatie stopt

Industrienieuws

LONDEN – Het hoofdkantoor van Food from Britain (FFB) stopt over een jaar met haar activiteiten.

Britse food-exportorganisatie stopt

LONDEN – Het hoofdkantoor van Food from Britain (FFB) stopt over een jaar met haar activiteiten.

De overheidssubsidie voor deze Britse exportorganisatie voor de voedselindustrie is voor dit jaar al drastisch verlaagd en zou over twee jaar geheel worden stopgezet. Het bestuur acht het onder die omstandigheden niet mogelijk om door te gaan.

De vertegenwoordiging in Leusden, waar zeven mensen werken, blijft wel gewoon bestaan. Deze vestiging is namelijk minder afhankelijk van overheidfinanciering.

Bezuinigen
FFB in Engeland krijgt de meeste middelen van het plattelandsministerie Defra. Dat moet echter fors bezuinigen, onder meer vanwege grote budgetoverschrijdingen.

‘Het vooruitzicht dat Defra geen geld meer beschikbaar stelt in combinatie met kortingen en onzekerheden over andere bronnen maakt het onmogelijk om onze staf zekerheid te bieden’, aldus bestuursvoorzitter Sylvia Jay in het Agrarisch Dagblad.

FFB gaat tot 31 maart 2009 door met onderzoek, evenementen en andere activiteiten. Daarna sluit de organisatie definitief de deuren.

Nederland blijft
De buitenlandse vestigingen, waaronder die in Nederland, werken grotendeels op basis van betaalde dienstverlening, benadrukt een woordvoerster in Leusden.

‘Onze activiteiten zijn niet in gevaar, hoewel we voor een deel andere financiering moeten zoeken. We kijken nu wel naar een andere opzet in Engeland zelf. Het is voor ons natuurlijk van belang om een contact en basis in Engeland te hebben om de voedselindustrie daar goed te kunnen promoten in andere landen.’

Lees ook:
Engelse pub verkoopt Zeboe als rundvlees (27 augustus 2007)
Brit bezorgd om Nederlands varkensvlees (25 juni 2007)
Export Brits rundvlees naar Nederland fors gestegen (26 april 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Food from Britain

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel