nieuws

Braziliaanse Marfrig koopt Albert van Zoonen

Industrienieuws

SÃO PAULO – De Braziliaanse vleesverwerker Marfrig heeft 15 bedrijven van de OSI Group in Europa en Brazilië overgenomen. Ook Albert van Zoonen in Schagen gaat over in andere handen.

Braziliaanse Marfrig koopt Albert van Zoonen

SÃO PAULO – De Braziliaanse vleesverwerker Marfrig heeft 15 bedrijven van de OSI Group in Europa en Brazilië overgenomen. Ook Albert van Zoonen in Schagen gaat over in andere handen.

De overname heeft betrekking op kippenslachterijen, vleesverwerkende bedrijven en voedingsmiddelenbedrijven met een totale omzet van 1,29 miljard euro. 

Marfrig betaalt betaalt 438 miljoen euro voor de bedrijven, waarvan 180 miljoen euro in aandelen. Daarnaast moet Marfrig afhankelijk van de toekomstige resultaten van de Europese bedrijven nog een aanvullende betaling doen die kan oplopen tot 142 miljoen euro.

Albert van Zoonen
Albert van Zoonen, dat behoorde tot de Moy Park Group van OSI, produceert diepvriesproducten als loempia’s en bladerdeegproducten met vlees en groente voor retail en foodservice. Het bedrijf levert onder de merknamen Chinagold en Délipro en produceert ook private label.

OSI
OSI is de hofleverancier van McDonald’s. Zo levert Esca in het Duitse Günzburg alle hamburgers voor McDonald’s in Nederland. Esca, dat in Europa negen productielocaties heeft, is niet bij de overname betrokken.

Albert van Zoonen is het tweede Nederlandse bedrijf dat in Braziliaanse handen komt. Vorig jaar kocht Perdigão Plusfood.

Lees ook:
Expansie Braziliaanse vleesconcerns (24 juni 2008)
Perdigao koopt Plusfood (13 juni 2007)
McDonald’s-leverancier streng voor suppliers (5 juni 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over overnames
Alle berichten over Brazilië

Reageer op dit artikel