nieuws

Braziliaans pluimveevlees naar India

Industrienieuws

SAÕ PAULO – Brazilië heeft een grote deal met India gesloten voor de export van pluimveevlees. Dat heeft organisatie van Braziliaanse pluimvee-exporteurs (ABEF) bekendgemaakt, zo meldt het Agrarisch Dagblad.

Braziliaans pluimveevlees naar India

SAÕ PAULO – Brazilië heeft een grote deal met India gesloten voor de export van pluimveevlees. Dat heeft organisatie van Braziliaanse pluimvee-exporteurs (ABEF) bekendgemaakt, zo meldt het Agrarisch Dagblad.

Door de overeenkomst wordt India de grootste importeur van Braziliaand pluimveevlees. In het eerste jaar exporteert Brazilië 300.000 ton naar India, 10 procent van de totale export.

Een groot gedeelte van de bevolking van India is hindu en eet geen rundvlees. De vraag naar pluimveevleexs is dus groot. Bovendien heeft India te kampen gehad met vogelpest. De afgelopen jaren moesten er een miljoen stuks pluimvee worden geruimd.

Lees ook:
‘Kippensector Brazilië haalt China in’ (23 juli 2008)
EU eet steeds meer Braziliaanse kip (10 oktober 2007)Expansie Braziliaanse vleesconcerns (24 juni 2008)

Zie ook:
Weblog: Caroline op kipexpeditie in Brazilië

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Brazilië

Reageer op dit artikel