nieuws

Biosuper Colruyt Eindhoven sluit

Industrienieuws

EINDHOVEN – De Bio-Planetwinkel van Colruyt in Eindhoven (tot nu toe de eigen vestiging van de Belgische retailer in Nederland) sluit de deuren.

Biosuper Colruyt Eindhoven sluit

EINDHOVEN – De Bio-Planetwinkel van Colruyt in Eindhoven (tot nu toe de eigen vestiging van de Belgische retailer in Nederland) sluit de deuren.

De sluiting is een uitvloeisel van de beslissing van Colruyt om niet naar Nederland te komen. Volgens de retailer is er niet voldoende perspectief om Colruyt-supermarkten in Nederland te starten.

Geen toestemming
Voornaamste reden is de moeite die Colruyt heeft om winkelvastgoed te verkrijgen. Een poging om vorig jaar een winkel te openen in het nieuwe winkelcentrum van Terneuzen, stuitte op veel tegenstand van de lokale middenstand. Uiteindelijk kreeg de retailer geen toestemming.

Bio-Planet zit sinds vorig jaar in Eindhoven in de dure Heuvel Galerie. De supermarkt heeft daar een volledig biologisch en ecologisch assortiment, waaronder een aparte versafdeling voor groenten en fruit en een aparte slagerij met vers vlees.

Geen stand-alone
‘Bio-Planet is voor ons altijd een ondersteunend winkelformat geweest,’ zegt financieel directeur Wim Biesemans. ‘Nu we beslist hebben om niet door te gaan met onze hoofdformats, heeft het geen zin om een stand alone-formule uit te werken voor Bio-Planet.’

In 2006 wilde Colruyt de Edah-winkels van Laurus overnemen, maar die interesse bekoelde, volgens  Biesemans, vanwege de complexiteit van de Edah-keten. Ook de Konmar-winkels pasten niet in het Colruyt-plaatje.

De plannen om de Luxemburgse markt te gaan betreden gaan wél door. In juni opent Colruyt daar de eerste winkel.

Lees ook:
Viagra en biologisch oké, vleesvrij nee (19 mei 2008)
Biologisch eten niet populair (28 maart 2008)
Biologisch vlees kan nog veel winnen (13 maart 2008)
Streekvlees in nieuwe supermarktketen (27 februari 2007)
Colruyt opent biosupermarkt met vers vlees (+ foto’s)
(26 februari 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over biologisch

Reageer op dit artikel