nieuws

Biologische supermarkt krijgt E.coli-vlees

Industrienieuws

OMAHA – Nebraska Beef in Omaha heeft opnieuw bijna ruim vijfhonderd ton rundvlees moeten terughalen vanwege besmetting met E.coli. Het gaat om biologisch rundvlees dat onder meer aan de grootste biologische retailer van Amerika, Whole Foods is verkocht.

Biologische supermarkt krijgt E.coli-vlees

OMAHA – Nebraska Beef in Omaha heeft opnieuw bijna ruim vijfhonderd ton rundvlees moeten terughalen vanwege besmetting met E.coli. Het gaat om biologisch rundvlees dat onder meer aan de grootste biologische retailer van Amerika, Whole Foods is verkocht.

Al eerder haalde het bedrijf bijna 2,5 miljoen kilo vlees terug. Toen werden 49 mensen ziek in zeven staten. Nu zijn nog eens 31 mensen in twaalf staten én in Canada ziek geworden na het eten van het vlees.

Coleman
De recall betreft biologisch vlees onder de merknaam Coleman Natural. Diverse vestigingen van de Whole Foods kregen het vlees geleverd.

Eerder had Coleman Whole Foods verteld dat zijn vlees niet was gelinkt aan de E.coli-zaak bij Nebraska Beef. Dit betrof echter een andere stam.

Lees ook:
E.coli-besmetting in VS breidt zich uit (7 augustus 2008)
Kroger breidt recall uit
 (4 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over E.coli
Alle berichten over recalls

Reageer op dit artikel