nieuws

Bewijzen tegen broers Benedik voor miljoenenschuld

Industrienieuws

LANDGRAAF – De gebroeders Benedik worden tóch persoonlijk verantwoordelijk gesteld voor de schuld van € 40 miljoen die zij achterlieten toen het bedrijf in 2005 failliet werd verklaard.

Bewijzen tegen broers Benedik voor miljoenenschuld

LANDGRAAF – Ex-vleesbazen Jac (foto) en Geert Benedik worden tóch persoonlijk verantwoordelijk gesteld voor de schuld van 40 miljoen euro die zij achterlieten toen het bedrijf in 2005 failliet werd verklaard.

Dat meldt dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad. Volgens journalist Rob Cox, die de zaak al sinds het begin volgt, hebben de curatoren voldoende gegevens in handen om onbehoorlijk bestuur van de twee directeuren te bewijzen.

De gebroeders Benedik zouden vlak voor het faillissement ook zeker 3,3 miljoen euro hebben weggesluisd. Het geld zou onder meer naar hun eigen pensioen bv’s zijn gegaan.

Pensioengat
Een groot deel van de 550 ex-medewerkers zit met een definitief pensioengat, meldt de krant verder. Aegon heeft dit tegenover het dagblad bevestigd. Bij hen werd wel pensioenpremie ingehouden, maar Benedik droeg dit geld nooit af. Volgens Aegon zou het gaan om een bedrag van 1,2 miljoen euro.

Aegon heeft de claim doorgeschoven naar de curator, maar uit het curatorenverslag blijkt dat de boedel bijna leeg is.

Lees ook:
Benedik hoeft miljoenen niet te betalen (4 juni 2007)
Ex-personeel wil Benedik achter tralies (10 mei 2007)
‘Verlies AH-contract was oorzaak bankroet Benedik’ (8 mei 2007)
‘Benedik sluisde miljoenen uit bedrijf’ (8 mei 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Benedik

Reageer op dit artikel