nieuws

Beeter® ‘beste uit de test’ Consumentenbond

Industrienieuws

OCHTEN – Wokstukjes op basis van Beeter®, aangeboden door De Vegetarische Slager, krijgen in de november-editie van de Consumentengids het predicaat ‘beste uit de test’ in de categorie vleesvervangende Wokproducten.

OCHTEN – Wokstukjes op basis van Beeter®, aangeboden door De Vegetarische Slager, krijgen in de november-editie van de Consumentengids het predicaat ‘beste uit de test’ in de categorie vleesvervangende Wokproducten.

Het product wordt beloond met de hoogste totaalscore van alle beoordeelde ‘vleesvervangers’. In opdracht van de Consumentenbond testten 4 culinaire professionals 16 commerciële vleesvervangers. Naast smaak, structuur en bereidingsmogelijkheden werd de samenstelling beoordeeld. Als enige in de test scoren de Beeter®-wokstukjes dubbel-plus score op zowel (laag gehalte) verzadigd vet als (hoog gehalte) eiwit. Beoordelaar en bekende tv-kok Pierre Wind over de wokstukjes van De Vegetarische Slager: ‘Is dit Beeter? Ja, hier fop je een vleeseter mee! Echt uniek. Heel knap’.

De test bevestigt de kwaliteit van Beeter®. Ook illustreert het de mogelijkheden voor afnemers om er lekkere producten mee te ontwikkelen die aansluiten bij hun eigen portfolio en positionering.

Verkrijgbaarheid
Producten op basis van Beeter® zijn op dit moment voor consumenten verkrijgbaar bij circa 40 verkooppunten van De Vegetarische Slager. Recent introduceerde de firma Froster onder het merk ‘VaryGood’ Beeter®-concepten voor de out-of-home markt. Binnenkort komen op Beeter® gebaseerde producten breder beschikbaar via groothandels en het retailkanaal. Ze zijn te herkennen aan het Beeter.nl icoon op de verpakking. Geïnteresseerde culinaire professionals kunnen bij Ojah een pakket ‘Beeter®-op-Proef’ bestellen.

Ojah bv
Op 3 oktober opende Ojah de deuren van haar productiefabriek in het Gelderse Ochten. Met een capaciteit van 800 ton per jaar bedient Ojah partijen die willen profiteren van de groeiende vleesvrije markt.
 

Reageer op dit artikel