nieuws

AID-inval ook bij Roemaat

Industrienieuws

DUIVEN – De twee bedrijven in Duiven en Harreveld, waar de AID donderdag invallen deed, blijken vrieshuizen van Roemaat te zijn. Hier is de administratie van een klant van Roemaat in beslag genomen.

AID-inval ook bij Roemaat

DUIVEN – De twee bedrijven in Duiven en Harreveld, waar de AID donderdag invallen deed, blijken vrieshuizen van Roemaat te zijn. Hier is de administratie van een klant van Roemaat in beslag genomen.

Dat bevestigt directeur Berry Roemaat tegen Meatandmeal.nl.

De invallen in de vestiging in Duiven (bij 2Mates Coldstores) en in Harreveld (bij Vrieshuis Roemaat) draaiden uitsluitend om een klant van Roemaat.

Alleen administratie
‘De AID heeft alleen de administratie over deze klant in beslag genomen.’ Vlees is bij de twee vrieshuizen van Roemaat niet meegenomen.

Verder weet Roemaat niet waar de actie over ging of waar deze klant van beschuldigd wordt.

De invallen gebeurden volgens hem verder in vrieshuizen van andere bedrijven. Op de vraag of hij geschrokken is van de AID-inval, antwoordt Roemaat nuchter. ‘Ach, het is niet iets wat je alle dagen meemaakt.’

VdB Vleesservice?
De AID deed ook invallen bij bedrijven/woonhuizen in Oss en Polsbroek. Het ligt voor de hand dat het hier om VdB Vleesservice gaat. Een woordvoerder van het bedrijf zegt desgevraagd zich ‘te willen onthouden van commentaar’.

Andere plaatsen waar de AID donderdag op bezoek kwam, waren Deventer (bij Deventer Vleeshandel), Den Bosch en Lith. In totaal werd ruim vijfduizend kilo vlees en een omvangrijke administratie in beslag genomen. 

Lees ook:
AID-inval Lith ook gericht op ‘Polsbroek’ (17 maart 2008)
Deventer Vleeshandel verdacht van omkatten (14 maart 2008)
Slagerij baalt van vleesfraude (14 maart)
AID neemt vijf ton ‘gammelvlees’ in beslag (13 maart 2008)

Reageer op dit artikel