nieuws

AID-inval Lith ook gericht op ‘Polsbroek

Industrienieuws

LITH – De inval van de AID in Lith van afgelopen donderdag richtte zich op Van den Berg Benschop. Dat stelt Van Rossum Quality Meat dat een hal aan het bedrijf uit Polsbroek verhuurde.

AID-inval Lith ook gericht op ‘Polsbroek

LITH – De inval van de AID in Lith van afgelopen donderdag richtte zich op Van den Berg Benschop. Dat stelt Van Rossum Quality Meat dat een hal aan het bedrijf uit Polsbroek verhuurde.

Volgens Martien van Rossum van Van Rossum Quality Meat was de huurder ook in het pand aanwezig ten tijde van het bezoek van de AID.

Deze huurder, Van den Berg Benschop, is gevestigd op hetzelfde adres in Polsbroek als VdB Vleesservice Oss. Ook in Oss deed de AID donderdag een inval. Een woordvoerder van VdB zei eerder tegen meatandmeal zich ‘te willen onthouden van commentaar’.

Van Rossum zegt erg geschrokken te zijn van de komst van de AID. Al snel bleek echter dat de inval zich richtte op de huurder. Van Rossum Quality Meat heeft maandag een persbericht de deur uitgedaan om duidelijk te maken dat het niet geassocieerd wil worden met omgekat vlees.

Vriesoord
Ook cold storage bedrijf Vriesoord in Den Bosch werd door de AID bezocht. Veel wil eigenaar Pierre van den Oord er niet over kwijt. ‘We werken mee aan het onderzoek, maar er is bij ons niets aan de hand. Bij ons bedrijf is niets loos.’

Lees ook:
AID-inval ook bij Roemaat (14 maart 2008)
Deventer Vleeshandel verdacht van omkatten (14 maart 2008)
Slagerij baalt van vleesfraude (14 maart 2008)
AID neemt vijf ton ‘gammelvlees’ in beslag (13 maart 2008)

Reageer op dit artikel