nieuws

AH stopt met diervriendelijk kalfsvlees Peter’s Farm

Industrienieuws

ZAANDAM – Albert Heijn stopt per eind juni met diervriendelijk kalfsvlees van Peter’s Farm. Prijs is de voornaamste oorzaak, zegt de kalfsvleesfabrikant.

AH stopt met diervriendelijk kalfsvlees Peter’s Farm

ZAANDAM – Albert Heijn stopt per eind juni met diervriendelijk kalfsvlees van Peter’s Farm. Prijs is de voornaamste oorzaak, zegt de kalfsvleesfabrikant.

Albert Heijn startte zes jaar geleden met de verkoop van het diervriendelijke kalfsvlees. ‘Dierenwelzijn, transparantie en duurzaamheid waren daarvoor de reden’, zegt woordvoerder Maurice Aalbers. ‘Albert Heijn heeft tot nu toe altijd die meerwaarde ingezien en heeft daarvoor ook willen betalen. Daar is nu een einde aangekomen.’

Andere wind
Volgens Aalbers was Peter’s Farm zelfs bereid om, zónder prijsverhoging en in samenspraak met de Dierenbescherming, met onmiddellijke ingang het Beter Levenkenmerk voor Albert Heijn te implementeren. ‘Hier staat Albert Heijn echter niet voor open. Helaas voor Peter’s Farm en haar kalverhouders waait er nu een andere wind in Zaandam’, aldus Aalbers. Peter’s Farm betreurt de keuze van Albert Heijn.

Verkopers
Het diervriendelijke kalfsvlees is nog wel te krijgen bij CoopCodis, Jan Linders, Boni, MCD, Metro, Waitrose en  Selfridges. Recent kwam daar nog de biologische supermarktketen Whole Foods Market bij. Ook de betere slagerijen en horeca(-groothandels) zijn verkopers van het kalfsvlees.

Kuddes
De Peter’s Farm kalveren leven in kuddes van gemiddeld zestig kalveren. De natuurlijke behoefte van kalveren om in een kudde te leven, wordt op een Peter’s Farm gecombineerd met moderne computertechnologie.

Het individuele kalf krijgt hierdoor maximale aandacht en zorg. De Peter’s Farm kalveren hebben de vrijheid om zelf te bepalen wanneer ze willen eten en of ze willen lopen, staan, liggen, spelen of slapen. In de ruimtes zijn skippyballen aanwezig om mee te spelen en borstels om lekker langs te schuren.

Consumenten kunnen een kijkje achter de schermen nemen door op de website van Peter’s Farm op “Peter’s Farm Live” te klikken. Hier worden live beelden van een stal met kalveren getoond.

Lees ook:
VanDrie nieuwe leverancier Albert Heijn (28 mei 2008)

Kalfsvlees Peter’s Farm bij FrischeParadies (22 mei 2008)
Kalfsvlees Peter’s Farm nu ook bij Hanos
 (7 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Peter’s Farm
Alle berichten over diervriendelijk vlees
Alle berichten over Albert Heijn

Reageer op dit artikel