nieuws

AH schrapt filet americainproductie bij Stegeman

Industrienieuws

DEVENTER – Albert Heijn haalt een deel van de productie van filet americain weg bij Stegeman. Hilton Meats neemt die productie over, verklaart AH tegen Meatandmeal.nl

AH schrapt filet americainproductie bij Stegeman

DEVENTER – Albert Heijn haalt een deel van de productie van filet americain weg bij Stegeman. Hilton Meats neemt die productie over, verklaart AH tegen Meatandmeal.nl.

Volgens woordvoerster Els van Dijk gaat het om een derde van de totale filet americain-productie bij Stegeman.

Kernactiviteit
Stegeman is voor een belangrijk deel afhankelijk van de filet americain-productie voor AH. Dit is één van de vier kernactiviteiten van het bedrijf. In totaal worden er zo’n 700 vleeswarenproducten gemaakt.

Groei
Albert Heijn verklaart de stap door de groei die de supermarkt doormaakt. ‘Leveranciers moeten ook aan die groei kunnen voldoen’, aldus Van Dijk. Albert Heijn wil daarom niet afhankelijk zijn van één leverancier. Overigens blijft Stegeman wel een belangrijke strategische partner van AH, stelt de supermarktketen.

Gevolgen
De beslissing van AH heeft vooralsnog geen personele gevolgen bij Stegeman, zegt commercieel directeur Wouter Meijerink. ‘Filet americain is de laatste jaren hard gegroeid in de retail.’ Of het personeel er iets van gaat merken, ligt volgens hem dan ook aan de verdere plannen van Stegeman met deze productcategorie.

Stegeman komt volgens hem ook niet in direct gevaar door de stap van Albert Heijn. De Deventer vleeswarenproducent, maakt jaarlijks miljoenen kilo’s filet americain voor de retailer.

Eerder dit jaar schrapte Stegeman tientallen arbeidsplaatsen in Deventer en Wijhe en besloot het per januari 2009 de fabriek in St. Michielsgestel te sluiten.

Lees ook:
Sluiting Stegemanfabriek definitief (14 april 2008)
Emoties lopen hoog op bij Stegeman (30 januari 2008)
‘Stegeman niet schuldig aan ontslagen’ (9 januari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Stegeman
Alle berichten over Albert Heijn

Reageer op dit artikel