nieuws

‘AH-pizza’s bevatten 100 procent kaas

Industrienieuws

DOETINCHEM – De pizza’s van Albert Heijn bevatten honderd procent kaas, aldus een woordvoerster van de supermarktketen. Ook Dr. Oetker heeft inmiddels verklaard dat het uitsluitend kaas gebruikt op haar pizza’s.

‘AH-pizza’s bevatten 100 procent kaas

DOETINCHEM – De pizza’s van Albert Heijn bevatten honderd procent kaas, aldus een woordvoerster van de supermarktketen. Ook Dr. Oetker heeft inmiddels verklaard dat het uitsluitend kaas gebruikt op haar pizza’s.

Aanleiding voor de verklaringen is een stukje op de site van de Keuringsdienst van Waarde. In een vooraankondiging van de uitzending van donderdag wordt gesteld dat supermarkten, McDonalds en pizzeria’s op grote schaal producten verkopen met nepkaas.

Albert Heijn zou nepkaas gebruiken op de eigen merken lasagna, moussaka en hamburgers. Woordvoerster Els van Dijk van AH, bevestigt dit.

Verkeerde suggestie
‘We gebruiken in deze producten honderd procent analoogkaas om een langere houdbaarheid te garanderen. Bij de lasagne hebben we kaas op het etiket staan waarbij we wel vermelden dat het om een analoog product gaat’, zegt ze tegen Meatandmeal.nl. AH zegt overigens van plan te zijn de term ‘kaas’ van het etiket te halen om verwarring onder consumenten te voorkomen.

Van Dijk betreurt het dat de suggestie wordt gewekt dat AH op grote schaal producten met nepkaas zou verkopen. ‘Al onze pizza’s bevatten 100 procent kaas.’

Ook Dr. Oetker heeft inmiddels gereageerd. De A-merkproducent stelt dat het uitsluitend kwalitatief hoogwaardige kaas gebruikt. ‘Immers alleen echte kaas staat garant voor de volle smaak van de pizza.’

Overigens is de Keuringsdienst van Waarde niet de eerste die het gebruik van analoogkaas heeft laten onderzoeken. In 2005 nam de VWA 24 bedrijven onder de loep. Drie bedrijven kregen toen een boete vanwege grove misleiding.

Bekijk het VWA-rapport

Lees ook:
AH en Coop verkopen nepkaas (27 augustus 2008)
AH ontkent vleestrucjes voor winst (19 december 2006)

Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:
Alle artikelen over maaltijden
Alle artikelen over Albert Heijn

Reageer op dit artikel