nieuws

AH gestopt met vlees uit Botswana

Industrienieuws

Foto: Keuringsdienst van Waarde/RVUZAANDAM – Albert Heijn verkoopt geen vlees meer van runderen uit Botswana. Het kritische consumentenprogramma Keuringsdienst van Waarde verraste vriend en vijand in 2004 met een reportage waarin werd gesteld dat AH vlees uit dit Afrikaanse land verkocht.

Volgens woordvoerster José Mes van AH werd in KvW overigens niet helemaal een goede voorstelling van zaken gegeven. ‘Zij suggereerden dat we gehakt uit Botswana verkochten, maar het ging alleen om filet amèricain.’

Maar daar is de supermarktketen inmiddels ook mee gestopt. Dit vanwege een schaarste aan vlees in het Afrikaanse land. ‘Het vlees gaat nu naar de lokale bevolking’, aldus Mes.

Klik hier om de uitzending van KvW over dit onderwerp nog eens te bekijken

Reageer op dit artikel