nieuws

Advocaat: ‘Friesland Vlees ‘besmet’ door Verburg

Industrienieuws

DEN HAAG – Afnemers van leverancier Friesland Beef willen geen vlees meer van runderen die geslacht zijn bij Friesland Vlees.

Advocaat: ‘Friesland Vlees ‘besmet’ door Verburg

DEN HAAG – Afnemers van leverancier Friesland Beef willen geen vlees meer van runderen die geslacht zijn bij Friesland Vlees

Dit omdat de slachterij na de uitzending van Buitenhof ‘besmet’ zou zijn geraakt. Dat zei de advocaat van de slachterij vrijdag 13 juni voor de rechtbank in Den Haag.

Friesland Vlees stelt zo’n 55.000 euro schade per week op te lopen door uitspraken van minister Verburg (LNV) over het bedrijf. Het bedrijf eist dan ook dat ze haar uitspraken terugneemt, meldt ANP

‘Afnemers waren bang voor de reacties van de consument’, aldus de advocaat. Hierdoor is bij Friesland Vlees een groot deel van de productie stil komen te liggen.

Zoals bekend kondigde Verburg 6 april in tv-programma Buitenhof een permanente poortcontrole bij het slachthuis in Leeuwarden aan. Dit nadat een klokkenluider haar had verteld over misstanden tijdens veetransporten naar het slachthuis. Tijdens de AID-controles werden echter geen misstanden geconstateerd.

Lees ook:
Wildeboer: ‘goed gevoel’ na kort geding (13 juni 2008)

En ook:
Dochter sleept Aaldert Wildeboer voor rechter (12 juni 2008)
Kort geding Friesland Vlees: 13 juni (29 mei 2008)
Verburg belt Wildeboer (8 mei 2008)
Wildeboer verliest grote klanten (7 april 2008)
Slachterij Wildeboer permanent onder toezicht (7 april 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Wildeboer

Reageer op dit artikel