nieuws

Aanvulling verzekering arbeidsongeschiktheid

Industrienieuws

DEN HAAG – Werkgevers in de vlees- en vleeswarensector zijn verplicht voor hun werknemers een WGA-aanvullingsverzekering af te sluiten.

Aanvulling verzekering arbeidsongeschiktheid

DEN HAAG – Werkgevers in de vlees- en vleeswarensector zijn verplicht voor hun werknemers een WGA-aanvullingsverzekering af te sluiten.

Zo krijgen werknemers bij arbeidsongeschiktheid een inkomensaanvulling tot minimaal 70 procent van het laatst verdiende loon.

Dat is een uitvloeisel van afspraken die tijdens het eerdere cao-overleg zijn gemaakt door de vakbonden, COV (Centrale Organisatie van de Vleessector) en VNV (Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie).

Een kwart werkgeversdeel
De jaarlijkse premie (totaal zo’n 2,5 miljoen euro) wordt voor driekwart door de werknemers zelf betaald en voor het resterende deel door de werkgevers. Dat komt voor werkgevers neer op jaarlijks 48 euro per werknemer.

13.000 werknemers

De WGA-aanvullingsverzekering wordt afgesloten bij verzekeraar Aegon voor de in totaal 13.000 werknemers in de sector.

Een andere verzekeraar is ook mogelijk, maar daarvoor dient dispensatie te worden aangevraagd, zegt COV-woordvoerder Richard van der Kruijk tegen Meatandmeal. ‘Het moet dan om een gelijkwaardige verzekering gaan.’

‘De Aegon-variant, minimaal 70 procent van het laatst verdiende loon, was voor ons een belangrijk punt in de cao-onderhandelingen’, zegt FNV-bestuurder John Klijn.

Dezelfde bewegingen 
‘Werknemers in slachterijen hebben door de aard van het werk, met vaak dezelfde snijdende bewegingen, een reële kans op arbeidsongeschiktheid. Met deze verzekering is de preventie en reïntegratie van zieke werknemers beter geregeld.’

Ook van der Kruijk is blij met de overeenkomst. ‘Het is een heel scherpe verzekering die qua inhoud robuust is.’

Lees ook:
COV tevreden over akkoord CAO (19 april 2007)

COV houdt eigen CAO-roadshow (29 maart 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over COV
Alle berichten over cao

Reageer op dit artikel