nieuws

Aantal vleesvervangers bij slager groeit

Industrienieuws

UTRECHT – Steeds meer slagers bieden vleesvervangers of kant-en-klaarmaaltijden zonder vlees aan.

Aantal vleesvervangers bij slager groeit
Foto: archief Vleesmagazine

UTRECHT – Steeds meer slagers bieden vleesvervangers of kant-en-klaarmaaltijden zonder vlees aan.

43 procent van de slagers heeft al vleesvervangers in het assortiment en nog eens 14 procent wil die stap in de toekomst zetten. Dat blijkt uit onderzoek van stichting Natuur en Milieu. Bijna de helft van de ondervraagden verwacht dat de vraag naar vleesvervangers blijft groeien.

Kerst
18 procent van de groep die al vleesvervangers in het assortiment heeft, verkoopt in de aanloop naar kerst ook speciale gerechten zonder vlees. Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna een kwart van de slagers zelf zeker één keer per week thuis geen vlees op tafel zet. Bijna de hellft vindt elke dag vlees meer luxe dan noodzaak.

 

Reageer op dit artikel