nieuws

300 arrestaties bij Pilgrim’s Pride

Industrienieuws

MOUNT PLEASANT – De politie heeft bij Amerika’s grootste pluimveeslachter Pilgrim’s Pride in vijf staten meer dan driehonderd mensen gearresteerd.

300 arrestaties bij Pilgrim’s Pride

MOUNT PLEASANT – De politie heeft bij Amerika’s grootste pluimveeslachter Pilgrim’s Pride in vijf staten meer dan driehonderd mensen gearresteerd.

Het gaat volgens US Immigration and Customs Enforcement (ICE) bij 91 mensen om fraude met documenten en social security numbers.

Illegalen
De rest heeft de regels rond immigratie overtreden, vooral omdat ze illegaal in het land zijn. Veel medewerkers zijn immigranten, afkomstig van Mexico, Guatamala, Honduras, El Salvador en Colombia.

Een woordvoerder van Pilgrim’s Pride gaf aan dat het bedrijf volledig heeft meegewerkt met de agenten van ICE en niet in staat van beschuldiging is gesteld. Zo gaf het bedrijf zelf aan dat ze vermoedens hadden over fraude met identiteitspapieren bij een van hun vestigingen.

Tot diep in de nacht
De arrestaties begonnen ’s ochtends en gingen door tot diep in de nacht, waarbij de politie werkte met een lijst van verdachten.

De inval vond plaats bij de fabrieken in Mount Pleasant, Live Oak, Chattanooga, Batesville en Moorefield en bij de mensen die beschuldigd werden thuis.

De grootschalige operatie vloeide voort uit een onderzoek dat begin vorig jaar starte en waarbij in december al 24 arrestaties zijn verricht. Hierbij zaten ook een Pelgrim’s Pride medewerker die wordt beschuldigd van handel in identificatiedocumenten en een medewerker van personeelszaken in Mount Pleasant. 

Netwerk
Undercover-agenten hadden onder meer geïnfiltreerd in een netwerk waarbij mensen die een baan zochten, voor honderden dollars valse identiteitspapieren kochten om daarmee aan de slag te gaan bij Pilgrim’s Pride.

Bij Pilgrim’s Pride werken ongeveer 55.000 mensen, vooral in het Zuiden van de VS, Mewxico en Puerto Rico. Het bedrijf heeft onder meer Kentucky Fried Chicken als klant.

Lees ook:
Fiscale inval Duitse vleesbedrijven (1 februari 2008)
Hoogste baas Pilgrim’s Pride dood (18 december 2007)
Dertig invallen bij Tönnies (13 september 2007)
VS klaagt Pilgrim’s Pride aan (10 augustus 2007)
Invallen kosten vleesbedrijf miljoenen (12 april 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Pilgrim’s Pride

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Friesland Vlees is onterecht aan de schandpaal genageld’.
Stem hier

Reageer op dit artikel