nieuws

Duurzame innovaties pitchen in ‘Van Kiem tot Kracht’

Home

Ondernemers met een innovatief en duurzaam idee in de food & agribusiness kunnen met het programma ‘Van Kiem tot Kracht’ van MVO Nederland hun duurzame droom realiseren.

Duurzame innovaties pitchen in ‘Van Kiem tot Kracht’

Met het het programma Van Kiem tot Kracht wil MVO Nederland ondernemers helpen (systeem)belemmeringen weg te nemen. Zo kunnen ondernemers hun idee opschalen van duurzame kiem tot een gezonde business case met maatschappelijke impact, om uiteindelijk de transitie richting een duurzaam voedselsysteem te versnellen.

Groeiadvies

Het programma begint als het Britse televisieprogramma Dragon’s Den: met een pitch van een duurzame innovatie aan een panel van experts. De tien meest kansrijke innovaties gaan aan de slag in een coalitie en krijgen de nodige kennis, kunde, (keten)partners en financiële middelen om rendabele opschaling mogelijk te maken. Dit gebeurt binnen de (financiële) mogelijkheden die de ondernemers hebben en met een bijdrage van het Ministerie van Economische Zaken. Na maximaal drie maanden wordt het traject afgesloten met een evenement waarin de resultaten worden gedeeld met andere ondernemers. 

Van reststromen tot smaakmakers

Ondernemers komen in aanmerking voor Van Kiem tot Kracht als hun innovatie een waardevolle bijdrage kan leveren aan een duurzamer voedselsysteem. Bijvoorbeeld: reststromen tot waarde maken, de keten eerlijker maken, een plantaardige smaakversterker of eiwitten met een lage voetafdruk.

Inschrijven

Inschrijven kan tot 1 september 2015.

Reageer op dit artikel