fotoreportage

Carpaccio van vleeswaren met tomaten-basilicumsalsa

Foto & Video

 Ingrediënten: 100 gram grillham dun gesneden100 gram grillworst dun gesneden100 gram varkensrollade dun gesneden100 gram runderollade dun gesneden Tomaten-basilicum salsa: 2 knoflooktenen6 eetlepsl olijfolie5 grote rijpe tomaten3 lente-uitjes1/2 bosje basilicumpeper en zout2 eetlepels balsamicoazijnWerkwijze:Zet een pan met water op en ontvel de tomaten. Dit doe je door een mes aan de onderkant van de tomaat […]

Carpaccio van vleeswaren met tomaten-basilicumsalsa

 Ingrediënten:
100 gram grillham dun gesneden
100 gram grillworst dun gesneden
100 gram varkensrollade dun gesneden
100 gram runderollade dun gesneden

Tomaten-basilicum salsa:

2 knoflooktenen
6 eetlepsl olijfolie
5 grote rijpe tomaten
3 lente-uitjes
1/2 bosje basilicum
peper en zout
2 eetlepels balsamicoazijn

Werkwijze:
Zet een pan met water op en ontvel de tomaten. Dit doe je door een mes aan de onderkant van de tomaat een kruis te zetten en ze onder te dompelen in het kokende water. Haal ze eruit en leg ze in een bak met ijskoud water. Nu kan je het velletje eraf halen.

Snij de tomaten in vieren en haal de zaadlijst eruit. Leg ze vervolgens op keukenpapier zoals dat het vocht eruit gaat. Snijd nu de tomaten in zeer kleine blokjes. Snijd de lente-ui, knoflook en de basilicum ook klein. Meng ze door elkaar en voeg wat olie, balsamicoazijn, peper en zout toe. Presenteer de salsa in een mooi schaaltje of glaasje en leg de vleeswaren eromheen. Lekker om te serveren met een stokbroodje.
 

Reageer op dit artikel