nieuws

Genomineerden Gouden Slagersring bekend

Evenementen

De genomineerden voor de prestigieuze Gouden Slagersring zijn bekend. Ruim zestig deelnemers leverden eind vorige week hun innovatieve producten in bij SVO vakopleiding Food in Houten, waar een deskundige jury, onder leiding van Paul van Trigt, de inzendingen heeft gekeurd en beoordeeld.

Genomineerden Gouden Slagersring bekend
De jury had een flinke klus aan het keuren van de vele innovatieve inzendingen. Foto: Jan Willem Schouten

De volgende vijf slagers, hier onder genoemd in alfabetische volgorde, zijn genomineerd:

– Coen Bood, slagerij Bood in Heemstede-Aerdenhout
– Johan van Broekhuizen, slagerij Van Broekhuizen in Dalfsen
– Nathan Burggraaf, slagerij Burggraaf in Culemborg
– Hans de Goeij, slagerij De Goeij in Vianen
– Ron de Kwant, slagerij De Kwant in Hank

Young Talent-prijs

De jury nomineerde twee jonge talenten (onder 25 jaar) voor de Young Talent-prijs. In alfabetische volgorde zijn de genomineerden:

– Jessica Golverdingen, slagerij Gelderblom in Groot-Ammers
– Dirk Tap, slagerij Muilwijk in Ameiden

Innovatief

De deelnemers aan de wedstrijd van Vleesmagazine, in samenwerking met KNS en SVO, hadden de opdracht een innovatief product te maken dat voor minstens veertig procent uit vlees bestaat, een significant lager natriumgehalte heeft uitgaande van de Receptenmap voor het Slagersbedrijf en met een feestelijke uitstraling.

‘Veel deelnemers zijn daar bijzonder goed in geslaagd’, zegt Van Trigt tevreden. ‘Het is een hele mooie wedstrijd.’ Het aantal inzendingen onder jonge slagers viel een beetje tegen. ‘In totaal hebben zes jonge vakmensen een product ingestuurd, waarvan de jury er uiteindelijk twee heeft genomineerd voor de Young Talent-prijs’, aldus Van Trigt.

De juryleden hadden ruim zes uur nodig om de genomineerde producten te selecteren. Dit jaar bestaat de jury uit de volgende leden: Simon Muilwijk (Gouden Slagersring-drager en lid van de Broederschap), Hans Hulshof (KNS), Theo Verkleij (TNO), Janine van der Geest (slager in Heemstede) en Rinus de Rijder (SVO). Tijdens de jurering werd assistentie verleend door broederschapslid Jan de Roos en Ruben van Trigt.

Uitreiking 4 april

Wie uiteindelijk de Gouden Slagersring om zijn vinger mag schuiven, wordt maandagavond 4 april bekend. Dan wordt tijdens het 125-jarige jubileumfeest van de KNS in De Fabrique in Utrecht de winnaar bekendgemaakt.

De wedstrijd om de Gouden Slagersring wordt al sinds 1953 gehouden. De ring wordt uitgereikt aan een slager die een vernieuwend product heeft bedacht. Uitgangspunt is daarbij dat het geen variatie op een bestaand product mag zijn en dat het product voldoet aan de hoge eisen van het Broederschap en uiteraard aan de wettelijke voorschriften.

Video

Bekijk hier de video die is gemaakt over het jureringsproces tijdens de keuringsdag.

Reageer op dit artikel