Nieuws

'Fastfood-mums' woedend op Jamie Oliver

0 143 Industrienieuws

LONDEN – Tv-kok Jamie Oliver heeft zich de woede op de hals gehaald van zogenaamde 'fastfood-mums' in het plaatsje Rotherham.
'Fastfood-mums' woedend op Jamie Oliver

LONDEN – Tv-kok Jamie Oliver heeft zich de woede op de hals gehaald van zogenaamde ‘fastfood-mums’ in het plaatsje Rotherham.

In zijn programma Jamie’s Ministry of Food haalt hij het imago van de moeders onderuit, meldt de website TV-visie.

In zijn vorige programma, ‘Jamie’s School Dinners’, probeerde Oliver om de ongezonde menu’s op verschillende scholen te laten vervangen door gezondere alternatieven. Maar heel wat moeders uit Rotherham protesteerden tegen dit, nochtans goed bedoelde, plan. Uit protest bleven ze hun kinderen hamburgers meegeven naar school.

Pyramid cooking
Oliver trok bij de start van zijn nieuwe programma opnieuw naar het plaatsje in South Yorkshire, in de hoop ze nu wél wat te kunnen bijleren via ‘pyramid cooking’. Het doel van ‘pyramid cooking’ is om een groepje van acht mensen een tiental simpele maaltijden te leren koken. Vervolgens wordt elk van hen gevraagd deze informatie door te spelen aan twee vrienden. Zo zouden er in een mum van tijd ongeveer 250.000 nieuwe culinaire talenten moeten ontstaan.

Chips
In de eerste aflevering werd een werkloze moeder voorgeschoteld die haar kinderen iedere avond van fastfood of een magnetronmaaltijd voorziet. Oliver noemde haar de ‘Fast Food Mum’. Verder was er een vrouw die als avondmaaltijd tien zakken chips verorberde.
Furieus
De inwoners van Rotherham zijn furieus: ‘Jamie schetst een bijzonder negatief beeld van ons, net alsof we allemaal moddervet zijn en een hele dag niets anders doen als döner kebab eten!’

Lees ook:
'Junkfood-mums' zijn Jamie Oliver zat (20 september 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Jamie Oliver

door Caroline van der Plas laatste update:13 aug 2012

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.