Nieuws

Tönnies bouwt megaslachterij

0 915 Industrienieuws

SÖGEL- Het Duitse vleesconcern Tönnies breidt dochterbedrijf Weidemark Fleischwaren in Sögel (Emsland) uit tot een megaslachterij. De bouwplannen voorzien in een slachtcapaciteit voor 10.000 varkens per dag.
Tönnies bouwt megaslachterij

SÖGEL- Het Duitse vleesconcern Tönnies breidt dochterbedrijf Weidemark Fleischwaren in Sögel (Emsland) uit tot een megaslachterij. De bouwplannen voorzien in een slachtcapaciteit voor 10.000 varkens per dag.

Dat zijn er 4.000 meer dan momenteel in de vestiging kunnen worden verwerkt. De gemeente stelt zich positief op en is in principe bereid 4 hectare bouwgrond ter beschikking te stellen.

De uitbreiding levert 250 arbeidsplaatsen op. De gemeenteraad gaf in juni al zijn goedkeuring aan een voorstel om Weidemark de status openbaar slachthuis te geven. Daarmee komt de veterinaire controle onder verantwoordelijkheid van de overheid. Voor Tönnies betekent dat een kostenbesparing.

Tönnies was in 2006 de grootste varkensverwerker van Duitsland met een marktaandeel van 20 procent, oftewel zo’n 10 miljoen geslachte varkens.

Lees ook:
Tönnies verdacht van illegale slacht (12 april 2007)

Tönnies bouwt vleeswarenfabriek in Spanje (21 februari 2007)

Tönnies wil slachterij verdubbelen (11 juli 2006)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Tönnies
Alle berichten over Weidemark 

door Tom Van der Meer laatste update:13 aug 2012

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.